Принцип на работа на завртка Транспортни

Со брзиот развој на економијата, на барањата на модерниот пазар за транспорт на опрема се повисоко и повисоко. Како да се издвоите меѓу голем број на опрема за транспорт стана идната насока на развој на опрема за транспорт. транспортер на завртката е комбинација на современи интелигентни, контролира и автоматски технологија компатибилност, со што подвижни завртката поефикасно и стана предмет на топла извршување на пренесување на претпријатија.

4530305890e305490529738d96f3220a

Дефиниција на завртка Транспортни

транспортер на завртка, попозната како крик, се користи ротирачки лопати за транспорт на материјал заедно подвижна завртка. Силата дека материјалот не ротира со нож на транспортер на завртката е материјал тежина и отпорност на триење на домување завртка Транспортни на материјалот. Спирални ножеви заварени на ротациона оска на завртка Транспортни имаат цврста површина, појас тип површина и ножот површина тип според различни пренесување на материјали. вратило завртката на подвижни завртка го нафрли лого на крајот на насоката на движење материјал за да се обезбеди аксијален на контра да завртка со материјалот. Кога капетанот е подолг, треба да се додаде на лого средината бесење. Тоа е пренесување опрема широко се користи во минерална вода, храна, жито и нафта, градежната индустрија. Таа е направена од челик и се користи за пренесување на хемиски и градежни материјали како што се прав или цврсти честички со повисока температура.

 

Принцип на работа на завртка Транспортни

Принципите на работа на завртка Транспортни во пренесување на материјали се во основа поделени во три категории: еден вид е туркање, еден вид е центрифугална индукција, и друг вид е гравитацијата лизгање;

(1) со туркање.

Овој вид на метод генерално се користат спирала ножот за пренесување на материјали, кои често се користи за растоварање превоз на дното на магацин. Спирала цевка се често полни со материјали и статички притисок на зрнести материјали е релативно висока. Тежината на секоја честичка е далеку помалку од другите сили (завртка удар, триење, статички притисок). Отпорот на таквата спирала е многу голема, и тоа мора да се надминат несогласувањата формирана под висок притисок. Материјалот се чини дека е еден орев на работа, а сечилото завртка како еден шраф. Се додека орев не ротира (или ротирање полека), орев може да се пресели заедно аксијална насока на ротација на завртката. завртка за истовар на дното на машината често се користи со променлива теренот, кој е поголем на крајот од штекер.

(2) центрифугални индукција

Центрифугална машина се користи за вертикално спирала транспортери со остра нагорнина, или било спирала транспортери со голема брзина се врти. Работната карактеристика е дека износот на материјал за пополнување е меѓу нив. Под висока брзина на ротирање на завртката, лабава материјали се во голема мера под влијание на центрифугална сила, што е многу специфична тежина сила и други надворешни сили.

(3) гравитација лизгачки

Ротирачкото брзината на завртката е релативно ниска, а материјалот на површината на завртката е во голема мера под влијание на гравитацијата од центрифугална сила. Како ротирачкото материјал на завртката држи лизгање по должината на завртка, аксијално поместување е генерирана. CX завртка машина во основа припаѓа на овој принцип. Коефициентот на пополнување на овој вид на завртка машина е обично помалку од 0.5. Поради премногу полнење, материјалот не слајд надолу по површината на спирала, но се меша со спирала да се направи да падне врз оската на спирала, и не може да се добие голема брзина аксијален. Од материјалот на бавно спирала е во голема мера под влијание на гравитацијата, очигледно не може да се користи за вертикално спирален или нагоре превоз со голема наклонетост.

Принципот на лизгачки метод, иако вредноста е мал, низок капацитет на пренесување, но материјалот е во слободната тркалање состојба на лесно растурање, е помалку подложни на истиснување, погоден за лесно стврднување, мелење големи материјал. При користење на стандардни завртки, не само што може да се задржи на поголема брзина лизгање надолу, и имаат одредени способност да се прилагодат на навалување подвижна (обично во рок од агол 20 °).

99ba2bd90a0c8cde681a3d6fb44dc310
4f8c7e6a1d3977b58727b63df3bc1f08
f57440fa01a2552d805ca5afc7e0f641

Одржување на завртка Транспортни

На структурата на завртка Транспортни е составен од дел завртка школка, возење дел и поддршка на дел, одржување и одржување на завртка Транспортни ќе се подели на делови. Завртка Транспортни делот на одржување на дел школка, бидејќи на школка, генерално, не е оштетен, ако има материјали киселина за алкално-корозивни материјали треба да бидат внимателни за чистење на школка подвижна кога запирање. Движечката дел од подвижни завртката главно се состои од два главни дела на секој мотор на редуктор. За типот бара нафта инјекција, мора да го замени строго и редовно, што е еквивалентно на срцето дел од опремата пренесување. Затоа, маслото треба да се замени редовно во навремено.


Време на мислењето: Aug-15-2018
WhatsApp Online Chat !